Dječji film KAPA, Sarajlije sa slovenačkom adresom, ovaj vikend na SFF

Film za djecu Kapa, čiju režiju potpisuje Slobodan Maksimović, Sarajlija sa slovenačkom adresom, ovaj vikend će biti prikazan u okviru Dječjeg programa Sarajevo film festivala. Riječ je o svojevrsnoj novogodišnjoj bajci za djecu i odrasle, koja govori o prijateljstvu i požrtvovnosti.

“Kapa je divna i poučna priča o stjecanju prijateljstva između dječaka koji nema ništa i djevojčice koja ima sve. Mogu ga gledati i odrasli, imat će što vidjeti. Možemo slobodno reći da je Kapa najbolji slovenački novogodišnji film za djecu, baš zato što je jedini takav koji je ikada snimljen. Možda čak i u regionu” izjavio je redatelj Slobodan Maksimović povodom sarajevske premijere.

Sarajka Marina Andree Škop, koproducentica filma, povodom prikazivanja u sklopu Dječjeg programa kaže: “Ponosna sam što će Kapa biti prikazana u mom rodnom gradu. Riječ je o filmu u kojeg je uloženo puno ljubavi i na kojem sam radila od njegovih samih početaka zajedno sa svojom prijateljicom iz Sarajeva, prerano preminulom producenticom Darijom Kulenović Gudan. Vjerujem da bi se projekciji Kape na Sarajevo film festivalu Darija iskreno jako radovala.
Kapa je posebno za publiku u regiji sinkronizirana na naš jezik, što je bio poseban doživljaj, pogotovo za mlade glumce koji su posudili glasove. Film je namijenjen djeci starijoj od šest godina, ali vjerujemo da će ga rado pogledati i ostali. Ključno je da se film prikazuje na maternjem jeziku publike, kako bi i najmlađi mogli pratiti ovu zanimljivu priču“.

Osim Frane Maškovića, Zale Đurić i Ajde Smrekar, u filmu glume i izvrsni glumci djeca: Gaj Črnič, Kaja Podreberšek te mladi glumac bosanskog porijekla Emil Kulović.

Kapa je nastala u produkciji slovenskog Senca Studija, uz koproducente: Studio dim i PomPom Film iz Hrvatske, Wady Films iz Luksemburga, te Objectif iz Slovačke.
Financijski su ga podržali Slovenski filmski centar, Filmski fond Luksemburg, Slovački audiovizualni fond, Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), Eurimages, program MEDIA Kreativna Europa, HRT, Filmski studio Viba Film i Re-Act, a koproducirale su ga također Radiotelevizija Slovenije i RTVS Slovačka radiotelevizija.

Film Kapa bit će prikazan na nekoliko lokacija u Sarajevu, počevši od ovog vikenda. Glavna projekcija i bh. Premijera filma održat će se u nedjelju 14. kolovoza u Cineplexu, a prisustvovat će joj filmska ekipa. U kinima širom zemlje, Kapa će se prikazivati u novembru.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije