Darja Barbarić: Nemojte štedjeti ljubav i dobrotu – sudjelujte u ‘Paketu ljubavi’

Caritas biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan i ove godine organizira tradicionalnu akciju “Paket ljubavi” o kojoj nam je nešto više rekla Darja Barbarić, gošća ‘Vijesti plus’.

Akcija se odnosi na prikupljanje namirnica i higijenskih potrepština za najpotrebnije. Potrepštine se mogu donijeti u bilo koji župni ured ili u zgradu uprave Caritasa (Zagrebačka 5A).

Caritas Mostar ove godine ponovno je pokrenuo Kućnu njegu za stare i nemoćne te smo odlučili da sve prikupljeno u ovogodišnjoj akciji „Paket ljubavi“ ide upravo za njih, za stare i nemoćne osobe koje žive od najmanje moguće mirovine ili su bez primanja.

U Kućnoj njezi djeluju četiri djelatnice, koje osim posjeta korisnicima redovito donose hranu, higijenske potrepštine te provjere zdravstveno stanje (tlak, šećer, vode računa o osobnoj higijeni), pospreme i očiste kuću.

Na samom početku svoga djelovanja (u mjesecu siječnju ove godine) Kućna njega brojala je 15-ak korisnika. Danas brojimo više od 120 korisnika na terenu obiju biskupija. Sve je veći broj onih koji su sami, napušteni, nemaju što jesti te su, nažalost, zaboravljeni.

Nastojimo i ove godine senzibilizirati srca vjernika za one u pravoj potrebi koji će ovoga Božića na svojim stolovima imati samo ono što im donesemo i upravo za one kojima smo jedini posjet i upućena ljudska riječ.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije