Dario Terzić: I najmlađi zaljubljenici u slikarstvo dobivaju priliku predstavljanja mostarskoj publici!

I najmlađi zaljubljenici u slikarstvo dobili su priliku da se mostarskoj publici predstave u okviru ciklusa „Trebao mi je neki novi početak“, koji organizira mostarski Centar za kulturu.

Prva proljetna izložba će biti otvorena u Centru za kulturu u utorak 21.3. početkom u 18 sati, a svoje radove predstavljaju: Šejla Behram, Tara Letić i Radan Valik.

Šejla Behram je rođena u Mostaru 1. decembra 2008. godine. Pohađa 9. razred u OŠ Zalik. Od malih nogu crta, a ozbiljnije se počela baviti slikanjem u 12. godini, kada je krenula i u školu slikanja profesora Maje i Ibrahima Novalića u Mostaru.

Njena najdraža tehnika je ulje na platnu, a također voli raditi i grafitom. Omiljeni motivi su joj mrtva priroda i portreti. Također, od malih nogu voli strane jezike i trenutno uči engleski, francuski, njemački i švedski jezik.

Tara Letić rođena 26.1.2012 god. u Beogradu. Pohađa peti razred Prve osnovne škole u Brčkom. Još od malena je voljela da slika i kreativno da se izražava, a od sedme godine počinje pohađati i časove slikanja. Motivi: pejzaž, mrtva priroda, portreti i apstraktna figuracija. Tehnika: akril na platnu i lesonitu. Aktivna je u svojoj lokalnoj zajednici i sudjelovala je humanitarnim akcijama kao i u nekoliko akcija koje su imale za cilj podizanje svijesti o okolišu. Voli sport i muziku, komunikativna je i vedrog duha.

Radan Valík je rođen 30.5.2013. u gradu Zlin, Češka republika. Osnovno školovanje počinje 2019. u Makarskoj. Danas živi na dalmatinskom otoku Lastovo i često boravi i u BiH.

Kaže za sebe da govori četiri jezika – češki, hrvatski, poljski i engleski.

Njegovi najveći hobi su slikanje, crtanje, fotografiranje, planinarenje i tenis.

Naš današnji gost bio je gospodin Dario Terzić, urednik kulturnih programa Centra za kulturu Mostar, koji nam je otkrio više detalja o ciklusu „Trebao mi je neki novi početak“ i izložbi najmlađih zaljubljenika u umjetnost.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije