Daniel Lazarević: Kroz projekt #gamEscape, edukaciju i zabavu smo spojili u jedno

HIA BiH sudjeluje u projektu ‘Laboratorija Mira’ (lonac.pro), koji podržavaju British Embassy in Sarajevo, United Nations Population Fund (UNFPA) i Fondacija Mozaik, a u sklopu kojeg se provodi i aktivnost #gamEscape.

U današnjim ‘Vijestima plus’ smo više informacija o spomenutoj aktivnosti doznali od koordinatora – Daniela Lazarevića.

Cilj projekta je ohrabriti mlade da zajedno promišljaju o izgradnji mira i educirati ih o diskriminaciji i reakcijama na nju u lokalnom kontekstu na kreativan način kroz koncept društvenih igara i soba za bijeg koje će mladim ljudima obrazovanje učiniti mnogo atraktivnijim.

#gamEscape projekt će ponovno uspostaviti kontakt među mladima, potaknuti ih da promišljaju o izgradnji mira i diskriminaciji u širem smislu: lokalno i regionalno.

Najistaknutija komponenta #gamEscape projekta je stvaranje novog obrazovnog alata – 3 društvene igre i sobe za bijeg.

Proces višemjesečnog zajedničkog učenja i stvaranja igara u kojima će sudjelovati grupa sudionika iz cijele BiH, osmišljen je tako da doprinese procesu pomirenja i uspostavljanju održivih prijateljskih odnosa, te da ostavi konkretan obrazovni model koji se može replicirati i koristiti nakon završetka projekta. Na ovaj način će se mladi iz cijele BiH upoznati s idejom da je moguće aktivno učiti i aktivno se uključiti u društvene promjene.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije