Dan sporta obilježen na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru

Dan sporta obilježen je na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru u organizaciji Nastavničkog fakulteta (Odsjek Sport i zdravlje) u suradnji sa Četvrtom osnovnom školom i Dječjim vrtićem Zemzem Mostar.

Studenti Odsjeka Sport i zdravlje zajedno s profesorima i prorektorom za međunarodnu i međuuniverzitetsku suradnju prof. dr. Novakovićem ugostili su u kampusu Univerziteta učenike prvih razreda IV osnovne škole, te su priredili sportske igre namijenjene njihovom uzrastu.

Također, u sali SRC – Midhat Hujdur Hujka u suradnji s Dječjim vrtićima Zemzem, studenti Odsjeka Sport i zdravlje zajedno sa prof. dr. Adijem Palićem priredili su sportske igre za najmlađe uzraste, a cilj aktivnosti je razvijanje sportskog duha kod djece što je već tradicionalna sportska aktivnost koju realizira Dječji vrtić Zemzem.

Sport je univerzalno sredstvo razumijevanja i suradnje među ljudima s ciljem fizičkog i duhovnog odgoja, vitalnosti i zdravlja, socijalnog odnosa i stavova, ali i unapređenja kvalitete života. Svjetski dan sporta najznačajnija je i najmasovnija međunarodna manifestacija sporta i sportske rekreacije“ poručili su sa Odsjeka Sport i zdravlje Nastavničkog fakulteta – UNMO povodom obilježavanja Svjetskog dana sporta.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije