Dajana Cvjetković: Mlade moramo osvijestiti da djeluju na okoliš na prihvatljiv

„Budi eko budi primjer svima!“ novi je projekt Običnog radija, gdje ćemo pričati na temu zaštite okoliša i energijske učinkovitosti.

Na temu „Zaštita okoliša i prirode“ sugovornicom nam je bila Dajana Cvjetković, programska menadžerica u Centaru za promociju civilnog društva (CPCD).

Gospođa Cvjetković je naglasila da na individualnoj razini konzumiramo previše stvari i nemamo razvijenu svijest da sve ono što kupio ima svoj otpad, u razvijenim zemljama ljudi prilikom kupnje razmišljaju o ambalaži i otpadu. O okolišu razmišljamo u trenutku kada nam nešto nedostaje. 

„Sve dok budemo govorili da mlade moramo osvijestiti da djeluju na okoliš na prihvatljiv način mi smo u zabludi. Zato što mladi uče iz okruženja. Pitanje zaštite okoliša nije pitanje mladih i budućih generacija, to je pitanje sadašnjeg trenutka i svih nas! Apeliram na sve da propagiramo da je odgovornost na svima nama. Mladi nisu ti koji su izabrali političku strukturu, mladi nisu ti koji daju mito i korupciju za razne pogone i prerađivače koji su zagađivači. Odrasli su ti koji donose odluke i odmah treba krenuti u promjene.„, zaključak je Dajane Cvjetković.

Poslušajte cijelu emisiju i ostavite nam Vaše mišljenje na ovu temu.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije