Čišćenje prirode: globalna mobilizacija u grupi Lactalis

Četvrtu godinu zaredom Lactalis je na razini Grupe potaknuo svoje uposlenike da se odazovu pozivu nevladine organizacije Let’s Do It World za globalnu mobilizaciju na Svjetski dan čišćenja. Cilj ove incijative je učiniti prirodni okoliš čišćim mjestom u cijelom svijetu. Svake godine sve veći broj tvornica, skladišta i sjedišta Lactalisa diljem svijeta pridružuje se inicijativi, koordinirajući lokalne CleanUp akcije.

Tijekom dva tjedna, od 12. do 25. rujna 2022., Lactalis diljem svijeta poduzima akcije kako bi organizirao lokalne akcije prikupljanja smeća i podigao svijest uposlenika o važnosti sortiranja i recikliranja otpada. U godini 2021. više od 1200 Lactalisovih uposlenika i njihovih obitelji, na 125 lokacija u 24 zemlje sudjelovalo je u ovom građanskom pokretu za čišći planet.

 „U Bosni i Hercegovini u akciju su uključena 64 uposlenika Lactalisa BH i Inmera koji su prikupili oko 1200 kg otpada iz prirode. Čistili smo na dvije lokacije, u Gradačcu na jezeru Vidara i na Velikom polju na Igmanu. Prirodi se uvijek vraćamo i zato je važno da ju čuvamo kako za nas tako i za generacije koje dolaze“, poručio je Dino Bajrić, direktor marketinga kompanije Lactalis u Bosni i Hercegovini.

Poticanje ove inicijative uklapa se u djelokrug Politike pakiranja Lactalis Grupe. Ključno je uložiti napore u podizanje svijesti uposlenika i šire javnosti o njihovoj ulozi u zatvaranju kruga pakiranja, koji se sastoji se u osiguravanju da potrošači ispravno razvrstavaju svoj otpad, kako bi mogao teći u odgovarajuće kanale za recikliranje. Na taj se način sprječava bacanje otpada u prirodu i osigurava da se svi materijali koji se mogu reciklirati valoriziraju u novu ambalažu ili drugu robu, izbjegavajući korištenje novih netaknutih prirodnih resursa.

Kako bi dodatno usmjerila potrošače o usvajanju ispravnih praksi razvrstavanja, Lactalis Grupa se obvezala da će do 2025. godine 100% ambalaže sadržavati informacije o gospodarenju otpadom kao i da će povećati količinu recikliranog materijala uključenog u ambalažu i idućih će godina ciljati na ambalažu koja se može 100% reciklirati.

Sudjelovanjem u Svjetskom danu čišćenja, Lactalis s ponosom pridonosi globalnoj inicijativi koja okuplja gotovo 13,5 milijuna volontera u 191 zemlji, što je rezultiralo prikupljanjem 53 milijuna kg napuštenog otpada, prema podacima nevladine organizacije Let’s Do It World 2021.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije