Cijeđena naranča osam, a gulaš 21 KM: Pogledajte kolike su cijene hrane i pića u ugostiteljskim objektima na Jahorini

S obzirom na to da je pandemija otežala odlazak na brojna europska skijališa, mnogi građani BiH, ali i oni u regiji sve više se okreću Olimpijskom centru Jahorina. Međutim, sudeći po cijenama ni ova olimpijska ljepotica nije dostupna za sve, već samo za one dubljeg džepa, piše Srpskainfo.

Građani, koji su se ovih dana našli na Jahorini, poslali su cjenovnike iz nekih od ugostiteljskih objekata, a iz kojih je vidljivo da su cijene hrane i pića više nego paprene.

Tako za jednu cijeđenu naranču treba izdvojiti čak osam KM, dok se, na primjer, cijena kilograma naranči u marketima u BiH kreće između 3,00 i 4,00 KM. Dakle, od prodaje jedne čaše cijeđene naranče vlasnici ugostiteljskih objekata mogu kupiti u marketu dva kilograma tog voća.

Za kavu na Jahorini morate izdvojiti minimum 3,50 KM, isto koliko košta i čaj.

Kuhano vino se kreće od sedam KM, limunada šest KM, nektar pivo u boci šest KM, dok za točeno pivo građani moraju izdvojiti minimum 4,20 KM.

Ništa jeftinija nisu ni žestoka pića, pa se viljamovka kreće od sedam KM, viski od 7,50 do 14 KM, a gin od 7,50 KM.

Slično kao i za pića, ništa manje paprene nisu ni cijene na jelovnicima. Tako, na primjer, za jedan juneći gulaš treba izdvojiti minimum 21 KM, dok se cijene salata kreću od 6,50 KM do 12 KM.

Grah sa kobasicom iznosi oko 17 KM, a kilogram dimljene koljenice na podvarku 35 KM. Bečki odrezak se kreće od 26 KM, ćevapčići 16 KM, a za najjeftinija pizza, i to margarita, iznosi 16 KM.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije