Centralna banka Bosne i Hercegovine obilježava 25. godišnjicu

Centralna banka BiH obilježava 25 godina uspješnog rada, tijekom kojih je, u složenim i izazovnim okolnostima u Europi, svijetu i Bosni i Hercegovini, održana monetarna stabilnost zemlje kao jedan od ključnih faktora makroekonomske stabilnosti.

Dosljedno poštujući zakonom i Ustavom BiH dodijeljen mandat, CBBiH provodi aranžman valutnog odbora, održava stabilnost i povjerenje u domaću valutu – konvertibilnu marku, čime doprinosi i održavanju sveukupne financijske stabilnosti Bosne i Hercegovine.

Svih 25 godina radimo u interesu države, privrede i građana Bosne i Hercegovine. Prošli smo dinamičan put od uspostavljanja jedinstvene bosanskohercegovačke valute, preko reforme platnog prometa i bankarskog sektora, pa sve do brojnih realiziranih projekata s domaćim i međunarodnim financijskim institucijama, što nas je etabliralo kao snažnu, profesionalnu i odgovornu instituciju.

Činjenica da CBBiH slovi za najstabilniju i jednu od najuspješnijih institucija je priznanje za sve što smo učinili u prošlih 25 godina, ali i obaveze da postojeće standarde stalno unapređujemo. Uspješna realizacija svih zadataka i aktivnosti ne bi bila moguća bez maksimalne profesionalnosti i angažmana svih članova naše institucije“, izjavio je guverner CBBiH dr. Senad Softić povodom obilježavanja 25. godišnjice CBBiH.

CBBiH je i od strane relevatnih domaćih i međunarodnih organizacija prepoznata kao institucija s visokim kredibilitetom koja kontinuirano usklađuje svoje poslovanje s najboljim svjetskim praksama centralnog bankarstva.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije