Canoe safari na rijeci Trebižat – adrenalinska avantura koju trebate isprobati sljedeći vikend

Rijeka Trebižat na jugu Bosne i Hercegovine, u blizini grada Čapljine, hercegovačka ljepotica sa jednim od najljepših slapova, privlači mnoge ne samo svojom ljepotom, već i sve poznatijim canoe safarijem, piše Bonjour.ba.

Trava, mahovina, okolno zelenilo ovoj avanturi i lijepoj zelenoj boji rijeke daje posebnu draž.

U startu ture rijeka je nešto mirnija, što je idealna prilika da uživate u pogledu, vidite mnoštvo riba, ptica, kornjača, dok u nastavku nudi umjerenu adrenalinsku vožnju pogodnu za skoro sve uzraste.

Na ovom putovanju doživjet ćete sve ljepote rijeke Trebižat jer je ova rijeka savršena lokacija za ljubitelje adrenalina i netaknute prirode. S ukupnom dužinom od 51 km, ova rijeka jedina je ponornica u Europi koja devet puta nestaje u tlu i prema tome ima devet različitih imena. Kristalno čista i ugodna, osvježavajuća voda, prekrasni kanjoni i zapanjujući slapovi – su idealni razlozi za uživanje u vikendu.

Ovisno o razini stručnosti i osobnim preferencijama, možete odabrati dvije rute: prvu, kraću (8 km) koja traje između 2,5 – 4 sata, dok druga, zahtjevnija (12 km) traje 5 – 6 sati. Osim adrenalin avanture, tijekom spuštanja možete uživati ​​u nekim zaista opuštajućim trenucima rezerviranim za terapiju prirodom. Na pola puta ili u dogovoru sa vašim skiperom imat ćete priliku posjetiti gourmet oazu koja će zadovoljiti i najzahtjevnije nepce.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije