Bruno Stojčić: Iskustvo sa studija u SAD-u želim prenijeti na mlađe kolege u Mostaru!

Ovog ljeta, trideset mladih učenika u dobi od 14 do 19 godina iz Mostara će imati priliku pohađati besplatnu ljetnu školu prirodnih znanosti ”LAB Learn! Advance! Bridge!”.

Učenici će učiti kemiju, biologiju i fiziku kroz interaktivnu, praktičnu nastavu i rad u laboratoriju. Pored nastave, mladi će sudjelovati u raznim radionicama koje vode lokalna udruženja, profesori i firme te ići na izlet s fokusom na ekologiju i terensko istraživanje.

Bruno Stojčić, mladi Mostarac i apsolvent studija biologije u SAD-u – ujedno i gost današnjih ‘Vijesti plus’, istaknuo je kako je htio podijeliti svoje znanje i iskustva u radu u laboratoriju sa svojim mlađim sugrađanima, a u isto vrijeme omogućiti prilike za stjecanje iskustva u struci svojim kolegama.

Naime, predavači na LAB programu su mladi iz Mostara koji su nedavno završili ili trenutno pohađaju fakultete prirodnih znanosti ili su u završnim godinama svojih studija.

Ovaj mladi tim naporno radi na pripremama za LAB ljetnu školu koja će se odviti u periodu od 17. do 28. kolovoza u prostorijama Nastavničkog fakulteta Univerziteta ”Džemal Bijedić” u Mostaru.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije