Bosanskohercegovačka kompanija Euro-Asfalt današnjim probijanjem tunela u Rijeci nastavlja sa poslovnim uspjesima u EU

U Rijeci su danas probijeni zadnji metri kamenog materijala koji je razdvajao dvije strane portala tunela Podmurvice koji se gradi u sklopu projekta Izgradnja državne ceste DC 403 od čvora Škurinje do Luke Rijeka. 

Današnjim probojem, tunel Podmurvice spojen je u svojoj punoj dužini od 1.235 metara. Završetak druge faze iskopa, u podnožju tunela, planiran je za maj tekuće godine. 

U toku je ugradnja hidroizolacije i betoniranje završne obloge s južne strane. U isto vrijeme, izvodi se i iskop interventnih izlaza, a trenutno je od ukupnih 850 iskopano oko 150 metara. 

Nova državna cesta DC403 znatno će rasteretiti gradske prometnice od teretnog prometa prema Luci Rijeka i kontejnerskom terminalu Zagrebačka obala, te će građanima Rijeke donijeti bržu poveznicu između zapadnog dijela centra Rijeke i riječke obilaznice, što će, također, rasteretiti promet u centru grada. Završetak svih radova očekuje se do kraja juna 2023. godine. 

Vrijednost radova na ovom, od državnog interesa, projektu iznosi 456 miliona kuna. Investitor su Hrvatske ceste, a uz Euro-Asfalt radove izvode GP KRK iz Hrvatske i KOLEKTOR CPG iz Slovenije. 

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije