Bilal Jelić i Lana Pudar najuspješniji sportaši Mostara u 2022. godini

Izbor najuspješnijih sportaša, sportskih kolektiva i sportskih radnika u 2022. godini održan je sinoć u dvorani Queen hotela Mepas. Gradonačelnik Mostara Mario Kordić uručio je priznanje najboljem sportašu za proteklu godinu Bilalu Jeliću (FC Mostar SG), dok je priznanje najboljoj sportašici Lani Pudar (KVS Orka) uručio predsjednik Upravnog odbora Sportskog saveza Senad Kevelj.

Nagrada za najuspješniji mostarski klub pripala je HŠK Zrinjski, najbolja ženska ekipa je Ženski fudbalski/nogometni klub Emina. Damir Đedović iz KVS Orka proglašen je za najboljeg trenera, dok je priznanje za najboljeg sportskog radnika dobio Mirsad Fazlinović iz FC Mostar SG.

Glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina uručila je priznanje najboljem junioru Domagoju Jozeljiću iz Judo kluba Neretva. Korina Džidić najbolja je juniorka, a priznanje joj je dodijelila načelnica Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara Amira Trbonja.

Najuspješnija muška mlada ekipa je HŠK Zrinjski, dok je najuspješnija ženska mlada ekipa ŽKK Zrinjski 2010.

Ivano Džinkić iz Judo kluba Herceg najuspješniji je kadet, a Nina Pupić iz Ženskog fudbalskog/nogometnog kluba Emina najuspješnija kadetkinja. U konkurenciji mlađih kadeta priznanja su dobili Sergej Ignatkov (HŠK Zrinjski) i Ivana Bebek (Judo klub Borsa).

Posebna priznanja pojedincima za izuzetne rezultate u 2022. godini dobili su Senad Ramadanović (Karate klub Mostar) i Nemanja Bilbija (HŠK Zrinjski).

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić uručio je priznanje za izuzetne sportske rezultate u 2022. godini FK Velež, a isto priznanje dobili su još FC Mostar SG i Mirela Babić koja je uspješno završila utrku u disciplini Ironman.

Merimi Tanović uručeno je priznanje za humani sportski gest godine. Na utakmici Premijer nogometne lige BiH za žene, jedna od igračica dobila je težak udarac u vrat i bila ježivotno ugrožena, no brzom reakcijom pomoćne sutkinje Merime Tanović Čamo izbjegnuta je tragedija.
Nagradu za životno djelo dobili su Džemal Hadžiabdić Čorba i Jožica Škorja Govedarica.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije