Bh. sudionici regionalne kampanje SOS Dječjih sela IT4SOS “obišli” planet Zemlju

Povodom završetka regionalne društveno odgovorne kampanje IT4SOS u SOS Dječjem selu Sarajevo organizirana je dodjela zahvalnica za kompanije sudionice projekta. Tijekom četiri mjeseca uposlenici IT kompanija iz BiH Mistral, Symphony, DCCS i Bicom Systems prelazeći zelene kilometre, zabilježene aplikacijom Challenger, osigurali su vrijednu donaciju za dvije porodice iz SOS Dječjih sela u BiH.

Timovi četiri sjajne kompanije su do danas vozeći bicikl, pješačeći i trčeći prešli nevjerojatnih 49.356,71 km, napravivši 1.283,27 t uštede u emisiji CO2. Poređenja radi, kilometri koje su prešli jednaki su obilasku planete Zemlje i dodatno putanji kao od Sarajeva do Mandalaya u Mijanmaru.
“Oslanjajući se na vrlo ugodnu i plodonosnu višegodišnju suradnju s organizacijom SOS Dječja sela u BiH, bez razmišljanja smo se odazvali na poziv da budemo dio inovativne IT4SOS inicijative, rame uz rame s još nekoliko velikih IT kompanija u BiH. Iznimno smo ponosni na činjenicu da su Mistral uposlenici bili najbrojnija ekipa, kao i na to da su zajedničkim trudom prešli gotovo 20.000 kilometara.

Osim što nas je motivirala da se više krećemo i time manje zagađujemo zrak, aplikacija Challenger nam je omogućila da pomognemo u prikupljanju sredstava za one kojima su najpotrebnija. Inicijative SOS Dječjih sela su zaista nevjerojatne, jer iznova privlače i povezuju ljude na najbolji mogući način” poručili su iz kompanije Mistral.

Kampanju je podržao i dugogodišnji prijatelj SOS Dječjih sela u BiH kompanija Symphony.
“Symphony već dugi niz godina ima priliku i privilegiju da surađuje sa SOS Dječjim selima u BiH. Kroz niz zajedničkih aktivnosti, uspjeli smo da povežemo našu viziju da budemo pokretači promjena i razvoja lokalnih zajednica i cilj SOS Dječjih sela da kreiraju jednake prilike za djecu i mlade bez roditeljskog staranja. Čestitamo svim Symphony uposlenicima na njihovom doprinosu i angažmanu tijekom trajanja IT4SOS kampanje te se zaista nadamo se da ćemo i naredne godine imati priliku biti dio istog pokreta”, kažu iz kompanije Symphony.

Dijelom kampanje bila je i kompanije DCCS iz Tuzle u kojoj smatraju da “Projekt IT4SOS zaista je fantastičan način da kompanije doprinesu zajednici, a ujedno, kroz zajednički pothvat, motiviraju svoj kolektiv za zdraviji način života i humanost. Pružiti podršku IT4SOS projektu, s fokusom na pomoć najranjivijim kategorijama , uticati na bolju budućnosti za djecu i mlade bez roditeljskog staranja, je zaista poseban osjećaj i drago nam je da smo imali čast biti dio ovakvog projekta”, poručili su.

Zahvalnice za odlične rezultate uručene su i predstavnicima kompanije Bicom Systems. “Bila nam je izuzetna čast biti dio IT4SOS kampanje, te smo sretni što smo na ovaj način podržali SOS Dječja sela u BiH. Naše kolegice i kolege su se rado odazvale ovom projektu i u proteklim mjesecima ostvarili odlične rezultate. Vjerujemo da se udruživanjem snaga mogu ostvariti značajni uspjesi u zajednici, a ovaj projekt je i pokazatelj toga”, izjavili su.

Nakon ceremonije dodjele zahvalnica sudionike su ugostile porodice iz SOS Dječjih sela u BiH. Upravo je druženje s djecom i mladima bio najemotivniji dio događaja i prilika za IT stručnjake da upoznaju one za koje su prešli sve kilometre.

Organizacija SOS Dječja sela u BiH posvećena je zdravom rastu i razvoju svakog djeteta jednako kao što su IT kompanije predane dobrobiti i razvoju svojih uposlenika. Upravo zato kampanja IT4SOS imala je za cilj integrirati nekoliko ključnih društveno odgovornih segmenata: brigu o uposlenicima i njihovom zdravlju, brigu o okolišu i brigu o djeci bez roditeljskog staranja. Uz iznimnu posvećenost humanoj misiji zajednički cilj uspješno je i ostvaren.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije