BALET MOSTAR ARABESQUE OTVARA VRATA ZA NOVE POLAZNIKE

Već 16 godina u Mostaru postoji škola baleta Balet Mostar Arabesque (BMA), koja je svojim radom promijenila kulturnu i umjetničku scenu Mostara, te omogućila djeci da sem klasičnog baleta, uče moderni i karakterni ples.

Kao i svake godine u isto vrijeme, od 1. rujna BMA otvara svoja vrata za nove polaznike u Mostaru i Širokom Brijegu i to: predškolski uzrast „Little ballerina“ i školski, od 7 godina pa nadalje. Sve informacije u vezi s tim moguće je naći na službenoj Facebook i Instagram stranici „Balet Mostar Asrabesque“.

Direktorica BMA Arleta Ćehić, prof baletske pedagogije i prof likovnih umjetnosti, ne krije ponos govoreći o dosadašnjim uspjesima: „ Zaista je nevjerojatno da smo, ni u kakvim uvjetima, poklonili toliko toga ovom gradu: od otvaranja značajnih dječjih kulturnih manifestacija i festivala, preko otvaranja važnih regionalnih događaja, deset konceptualnih koncerata, koji su odraz jednog modernog pogleda na svijet bajki, ispričanog baletnim jezikom od djece Mostara, pa sve do zlatnih medalja sa svjetskih natjecanja. Počev od zadnjeg IDTCI (International Dance Talent Competition Italy) 2022. gdje je od respektabilnog žirija osvojena zlatna medalja za duo koreografiju i jedno treće mjesto u kategoriji Contemporary grupa preko Finals Dance World Cup Telford Engleska 2021. brončana medalja u kategoriji balet za djecu do 9 godina te ostalih značajnih svjetskih natjecanja u Španjolskoj, Portugalu, Njemačkoj, Rumunjskoj itd. Od nove školske godine očekujem nastavak ozbiljnog rada na edukaciji i promociji baleta i konačno shvaćanje ljudi na vlasti, da je duhovna glad jednaka fizičkoj, te da na njoj počiva i opstaje civilizacija.“

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije