Autorica Naj fotke 27. Sarajevo Film Festivala je Ajla Gežo

Ljubitelji filma su i ove godine mogli biti dio Sarajevo Film Festivala slikajući festivalske trenutke te tako sudjelovati u nagradnoj igri “Naj fotka”. Ove godine nagradu je osvojila Ajla Gežo, a UniCredit Bank, glavni sponzor 27. Sarajevo Film Festivala, ju je nagradio Fuji Instax Square SQ1 fotoaparatom.

Fotografija na kojoj je Ajlin sin Adi, na Festivalskom trgu ispred Narodnog pozorišta, nastala je kao uspomena na Adijev drugi po redu Sarajevo Film Festival.

“Posjećujem festival više od 20 godina i sjećam se svojih prvih projekcija u otvorenom kinu Metalac i Narodnom pozorištu. Bilo je lijepo vratiti se u kino ove godine i pogledati projekciju sa prijateljima, te uživati u mnogobrojnim dešavanjima u gradu koja prate sam festival. Za mene je to jedan od najljepših doživljaja u Sarajevu. Nadam se da će festival živjeti još dugi niz godina, uz podršku tvrtki i ljudi koji prepoznaju njegov značaj za naš grad i da ću Adiju prenijeti ljubav prema filmu i tradiciju posjećivanja festivala. Zahvaljujem se Sarajevo Film Festivalu i UniCredit Bank na ovoj super nagradi“, izjavila je dobitnica nagrade Ajla Gežo.

Svi sudionici ove kreativne nagradne igre bili su u prilici fotografijom ovjekovječiti najljepše trenutke i festivalsku atmosferu, bilo da je riječ o dešavanjima na Festivalskom trgu, svečanom trenutku s Crvenog tepiha, iz Ljetnog kina Coca-Cola ili s neke druge festivalske lokacije, te poseban festivalski doživljaj sačuvati od zaborava.

UniCredit Bank i Sarajevo Film Festival čestitaju sretnoj dobitnici i zahvaljuju se na sudjelovanju.

Pored “Naj fotke”, UniCredit Bank je najsretnijim klijentima kroz nagradnu igru “Volimo film” osigurala jedinstveni doživljaj otvaranja 27. Sarajevo Film Festivala i 100 dodatnih nagrada, kao i pristupnih kodova za gledanje filma “Murina” putem online platforme ondemand.kinomeetingpoint.ba. Osim toga, tijekom održavanja Festivala, svi korisnici UniCredit Bank kartica bili su u prilici koristiti brzu traku za kupovinu ulaznica u Glavnom Box Officeu, a prilikom kupovine u gift shopu Sarajevo Film Festivala na festivalskom trgu, korisnici su dobili i mala iznenađenja te osvježenja u Grand Caféu na festivalskom trgu i caffeu Meeting Point za plaćanje računa UniCredit Mastercard karticama.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije