Ante Bušić: Posjet ‘Avanturističkom parku Peć Mlini’ je iskustvo koje nećete zaboraviti

Peć Mlini biser su netaknute prirode u jugozapadnom dijelu općine Grude. Lokalne vlasti prepoznale su ogroman potencijal ovog turističkog odredišta te su kroz projekt Adriatic Canyoning na području Peć Mlini uređene šetnica do izvora rijeke Tihaljine.

Za staru Ravlića pećinu koja je jedna od najstarijih pećina u ovom dijelu Europe ističe se kako su u njoj zabilježeni tragovi života još 7.000 godina unazad. Ispod spilje nalazi se izvor rijeke Tihaljine, gdje znanstvenici nastoje dokazati postojanje čovječje ribice.

U proteklih godinu dana od početka projekta prekogranične suradnje Adriatic Canyoning izgrađen je veliki te obnovljen mali drveni most, uređena Ravlića pećina uređena, osvijetljena i zaštićena, postavljen zip-line koji polazi s brda Petnjik iznad Peć Mlina, s dvije sajle u dužini od 600 metara i 400 metara, postavljeno sportsko penjalište u Ravlića pećini te Via Ferrata uz “Cvitanjske stine” u dužini od otprilike 300 metara.

Najzanimljiviji dio cijelog Avanturističkog parka Peć Mlini je zip-line ukupne dužine 1 kilometar.

Ovog jutra smo u ‘Vijestima plus’ ugostili pomoćnika načelnika Općine Grude, gospodina Antu Bušića, koji nam je otkrio dodatne detalje.

Poslušajte!

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije