Anita Miličević: Svi punoljetni autori do 35 godina se mogu prijaviti na natječaj HNK Mostar

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske raspisalo je natječaj za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku za mlade autore do 35 godina o kojem nam je nešto više, u ‘Vijestima plus’, rekla koordinatorica samog projekta – Anita Miličević.

Cilj natječaja je unaprjeđenje hrvatske suvremene drame, povećanje mogućnosti profesionalnoga angažmana mladih autora, jačanje hrvatskoga zajedništva te očuvanje hrvatskog jezika, kulture i identiteta.

Dramski tekst potrebno je dostaviti u elektroničkoj formi najdalje do 1. siječnja 2021. godine.

Osim novčane nagrade u iznosu od 1.500 eura, najbolji tekst bit će postavljen na scenu HNK Mostar u 2021. godini te će biti uvršten u redovni repertoar Kazališta. Nakon izbora najboljeg dramskog teksta bit će objavljen i natječaj za redatelja, također do 35 godina, koji će inscenirati tekst.

Iz HNK Mostar poručuju kako će svi pošiljatelji, odnosno sudionici natječaja, dobiti povratnu poruku kao potvrdu o primitku dramskoga teksta u roku od najviše tri dana, a rezultati će biti objavljeni 15. veljače 2021. godine na službenim internetskim stranicama HNK Mostar i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Cijeli tekst natječaja dostupan je na internetskim stranicama HNK Mostar (https://www.hnkmostar.ba/natjecaj/) i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH (www.hrvatiizvanrh.gov.hr).

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije