Anita Miličević: Svi punoljetni autori do 35 godina se mogu prijaviti na natječaj HNK Mostar

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske raspisalo je natječaj za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku za mlade autore do 35 godina o kojem nam je nešto više, u ‘Vijestima plus’, rekla koordinatorica samog projekta – Anita Miličević.

Cilj natječaja je unaprjeđenje hrvatske suvremene drame, povećanje mogućnosti profesionalnoga angažmana mladih autora, jačanje hrvatskoga zajedništva te očuvanje hrvatskog jezika, kulture i identiteta.

Dramski tekst potrebno je dostaviti u elektroničkoj formi najdalje do 1. siječnja 2021. godine.

Osim novčane nagrade u iznosu od 1.500 eura, najbolji tekst bit će postavljen na scenu HNK Mostar u 2021. godini te će biti uvršten u redovni repertoar Kazališta. Nakon izbora najboljeg dramskog teksta bit će objavljen i natječaj za redatelja, također do 35 godina, koji će inscenirati tekst.

Iz HNK Mostar poručuju kako će svi pošiljatelji, odnosno sudionici natječaja, dobiti povratnu poruku kao potvrdu o primitku dramskoga teksta u roku od najviše tri dana, a rezultati će biti objavljeni 15. veljače 2021. godine na službenim internetskim stranicama HNK Mostar i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Cijeli tekst natječaja dostupan je na internetskim stranicama HNK Mostar (https://www.hnkmostar.ba/natjecaj/) i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH (www.hrvatiizvanrh.gov.hr).

https://oluja.info/2020/09/21/anita-milicevic-svi-punoljetni-autori-do-35-godina-se-mogu-prijaviti-na-natjecaj-hnk-mostar/

Besplatni mali oglasi

Iznajmljuje se dan na Bijelom Brijegu

Iznajmljuje se dvosoban namješten stan na Bijelom Brijegu. Broj: 063/827-057.

Iznajmljuje se jednosoban stan i garsonjera u Mostaru

Iznajmljuje se jednosoban stan, novogradnja, pored hotela Bevande. Posjeduje dva kreveta i kompletno je opremljen, te privatni parking,...

Prodaje se Mercedes elegance

Prodaje se Mercedes elegance, 2000 godina, crne boje, E 320, dizel, automatik. U odličnom stanju. Auto se nalazi...

Iznajmljuje se stan u Mostaru

Iznajmljuje se stan u Ulici Kneza Višeslava Mostar. Više informacija možete dobiti pozivom na broj 036/552-334.

Iznajmljuje se jednosoban stan u Mostaru

Iznajmljuje se jednosoban stan u blizini Medicinskog fakulteta, 43 metra kvadratna. Stan ima: Internet, kablovsku i klimu.

Više iz kategorije