Anita Martinac osvojila prvo mjesto na natječaju na najbolju kratku priču

Želeći sačuvati uspomenu na nedavno preminulog Andriju Zeljku, majstora kratke priče i autora serijala priča „ U ono vrijeme“ u širokobriješkom časopisu Vitko, ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg, raspisan je književni natječaj za kratku priču – „Andrija Zeljko“.  Na natječaj je pristigao veliki broj kratkih priča iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Prema ocjeni stručnog povjerenstva, prvo mjesto osvojila je priča „Ruža“,  a pod šifrom „Kazalište“, autorice Anite Martinac iz Mostara.  Drugo mjesto osvojila je Snježana Jelinić iz Imotskog s pričom „Brijeg moga djetinjstva“ pod šifrom „SofiMar 21“, a treće mjesto osvojila priča „Glasnije“, autora fra Miljenka Miće Stojića koji je bio pod pod šifrom „ Milj Emin“ .

Anita Martinac poeziju piše od ranoga djetinjstva, objavljuje od srednjoškolskih dana, a pjesme su joj prevođene na španjolski, engleski, njemački i makedonski jezik. Objavljuje poeziju i prozu. Uz pisanje bavi se rekreativno i slikarstvom. Članica je HKD Napredak Glavna podružnica  Mostar, kao i Društva hrvatskih književnika, Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, Predsjednica je udruge “Središte Hrvatskog svjetskog kongresa za istraživanje posljedica totalitarizama” u BIH,  Odjela Za Drugi svjetski rat i poraće HNS, braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Hrvatske izvandomovinske lirike, te udruge Hrvatska žena, kao i drugih kroz koje djeluje humanitarnim karakterom i volontiranjem.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije