Ana Opačak u novom singlu donosi tračak proljeća u zimske dane

Uvijek šarmantna i posebna Ana Opačak predstavlja novi singl, ujedno i posljednji prije objave prvog autorskog albuma čiji izlazak se sprema za proljeće. Pjesma Lijepi moj prava je najava tog albuma jer zrači vedrinom, pozitivom i unosi dašak sunca na početku ljute veljače – baš kao da najavljuje skori dolazak proljeća.
Ana je već deset godina prisutna na našoj sceni gdje se izdvaja specifičnim glazbenim stilom na tragu francuske šansone. Iza nje stoji nekoliko uspješnih singlova u kojima je izgradila vlastiti prepoznatiljivi stil, a kruna dugogodišnjeg rada je prošlogodišnji duet s Gabi Novak, “Pjesma” koja je osvojila i nagradu Music Pub za pjesmu godine. 
“Prošlu godinu mi je definitivno obilježila “Pjesma” koju sam izvela s Gabi Novak za koju smo dobile i nagradu Music Pub za Pjesmu godine. Suradnja s Gabi bila je neprocjenjivo iskustvo i izuzetno priznanje jednog od mojih glazbenih uzora za sav moj dosadašnji rad, ali i potpora za sve ono što tek spremam. Plan je bio da iduća pjesma iziđe zajedno s objavom albuma na proljeće, no onda smo iznenada odlučili to vrijeme čekanja prikratiti objavom još jednog singla s albuma koji je zvukom i atmosferom potpuno drugačiji i od prethodnog i od onog sljedećeg pa se ovo uspavano zimsko vrijeme činilo kao pravi trenutak za injekciju takve neke prpošne, lepršave i opuštene energije kakvu “Lijepi moj” nosi.”
Riječi i glazbu za ovu pjesmu napisale su Ines Prajo i Arijana Kunštek, Anine dugogodišnje suradnice i autorice većine njenih pjesama, dok je aranžman djelo Ivana Popeskića. Anin vokal je točka na “i” ovoj pjesmi koja puca od dobre energije.
Glazba je ono što mi je uvijek u prvom planu, ali sam po prirodi vizualan tip i esteta stoga jako pazim i na vizualnu estetiku koja tu glazbu prati.  Ova pjesma već tri godine čeka pravi trenutak na svoje predstavljanje, a ovaj put smo joj dodijelili i pomalo neočekivan prateći video. Sreća je kad ti je prijatelj umjetnik Toni Mijač, ujedno i dugogodišnji suradnik koji potpisuje većinu mojih videospotova posljednjih godina. Video je snimljen jedno sunčano jutro u Splitu, a mislim da mu to upravo daje određeni šarm. Dobili smo jednu slatku video minijaturicu s maksimalno vizualnog efekta koji je u sebi obuhvatio i polet, i lakoću, i vedrinu pjesme.”

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije