Ana Naletilić: “Pitanje smisla života je sadašnjost”

Franjevački muzej i galerija Široki Brijeg i ove godine sudjeluje u hrvatskoj Noći muzeja. Tim povodom u petak 28. siječnja će se održati otvorenje izložbe “Ovdje i sada = jedina vječnost” Ane Naletilić.

Radi se o instalacijama i projekcijama, crteži i tekstovi su ovaj put postavljeni u mračni prostor, čini ih vidljivim tek izvor svjetlosti i na taj način im daje život. Tema radova propituje vječno pitanje smisla života pa i smrti, a po meni jedini odgovor na to je sadašnjost” ističe Ana Naletilić.

Ana Naletilić je rođena 23. travnja 1994. Gimnaziju fra Dominika Mandića završila je 2013., te iste godine upisala Akademiju likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu. Diplomirala je 2018. godine u klasi profesora Igora Dragičevića i stekla zvanje magistra grafike i profesora likovne kulture. Godine 2018. pobijedila je s idejnim rješenjem u projektu Stvarnog poslovnog slučaja u suradnji s Općinom Široki Brijeg i Akademijom likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu. Do sada je imala četiri samostalne izložbe i sudjelovala je na više skupnih izložbi u Bosni i Hercegovini. Ilustrirala je slikovnicu Zdravo mali pametari fra Vendelina Karačića. Trenutno živi i radi u Širokom Brijegu.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije