Amel Tuka – ambasador 7. dječjeg sajma “Trči, vježbaj, budi jak”

Pod počasnim pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta ŽS, u Dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu, 19. i 20. studenoga održat će se najveći festival za djecu i porodicu u Bosni i Hercegovini, sedmi po redu Dječji sajam koji u fokus stavlja važnost kretanja, fizičke aktivnosti i sporta cijele porodice, naročito djece od najranije dobi. Sajam se otvara u 9:30 i ulaz je besplatan!

Ambasador ovogodišnjeg Dječjeg sajma je tata Davuda i Alejne, dobitnik srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu i najbolji bh. atletičar, Amel Tuka!

Amel Tuka poziva sve mališane na druženje i poručuje kako se posebno veseli što će isprobati sportski poligon zajedno sa svojim dvogodišnjim sinom Davudom.

„Sretan sam što sam ambasador Dječjeg sajma, koji ima dugu tradiciju i promovira lijepe priče, a naročito što sam baš ove godine postao ambasador, kada je tema sajma sport i fizička aktivnost mališana, ali i cijele porodice. Koristim svaku priliku za igranje s mojim Davudom i jedva čekam da Alejna prohoda i dovoljno naraste i da se pridruži našim aktivnostima. On je još mali ali opet dovoljno je velik da počne razvijati ljubav prema sportu, a sport je nešto što nas sve ujedinjuje.“ – poručio je Amel Tuka.

„Trči, vježbaj, budi jak“, slogan je pod kojim će se održati najveći događaj za malu raju u Bosni i Hercegovini, a u čijem festivalskom programu nastupi više od 1200 djece uzrasta do 12 godina. U skladu s ovogodišnjom temom, osim sportskog poligona, gdje mališani mogu testirati svoje sportske vještine, Basics škola povodom svog 10. rođendana poklanja svima besplatno klizanje, a OC Jahorina će vas učiti osnovama skijanja.

Ovogodišnji partner Dječjeg sajma, Dukat, daruje jednog od posjetioca sajma s godišnjom zalihom čokoladnog mlijeka – 365 litara! Više informacija pronađite na Facebook stranici Dječjeg sajma – Kids Fair.

Ako niste do sada, poslušajte veselu Himnu Dječjeg sajma, kako bi bili spremni za novo nezaboravno druženje ovog vikenda. Prvi put, Dječji sajam dobio je svoju himnu, za koju je tekst i muziku napisao Đorđe Jovančić, a izvela su je djeca, polaznici Basics škole, Muzičkog ateljea u BiH. Himna koja poziva na druženje uz pjesmu i ples, i poručuje da su djeca prava raja, a Dječji sajam mjesto iz snova.

U festivalskom dijelu programa i ove godine, mališani će plesom, recitacijom, igrokazom nastaviti pričati dječje priče o odrastanju, jačati samopouzdanje i kreativnost kroz stvaralaštvo, te učiti o nenasilnom ponašanju, važnosti sporta i tolerancije od najranije dobi. Na sajmu mališani imaju priliku družiti se s dječjim super junacima, takmičiti i osvajati lijepe poklone, te zabavljati uz mnoge besplatne zabavne sadržaje i radionice, koje pripremaju izlagači, prijatelji i partneri sajma: dm, Becutan, Dukat, Mlinar, Violeta, Twistshake i mnogi drugi.

Sajam se tradicionalno održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta KS, te uz podršku Grada Sarajeva, Općine Centar, Ministarstva unutrašnjih poslova KS, Profesionalne vatrogasne brigade KS, Javne ustanove Djeca Sarajeva, Zavoda za transfuziologiju i mnogih drugih. Ulaz na sajam je besplatan.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije