Akademija izrade EU projekata – akreditiran program

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) je nevladina organizacija koja u Bosni i Hercegovini od 1996. godine djeluje u oblasti jačanja kapaciteta individua, organizacija, institucija i privrednih subjekata. Kao kreatori i implementatori velikog broja EU projekata, uvidjeli smo koliko je važno imati interne kapacitete za pisanje i upravljanje EU projektima, te smo kao registrirani organizator obrazovanja odraslih razvili akreditirani program Akademija izrade EU projekata, koji uspješno realiziramo već šest generacija.

Riječ je o programu koji polaznicima nudi znanje o pisanju i implementaciji projekata, što predstavlja izazov za brojne institucije i organizacije. Zato je važno konkretizirati korake koji dovode do finalnog projektnog prijedloga relevantnog domaćim i međunarodnim donatorima i investitorima. Program je namijenjen organima javne uprave, nevladinim organizacijama, malim i srednjim poduzećima, IT kompanijama, porodičnim poljoprivrednim gazdinstvima, obrtnicima, školama i fakultetima, građanima.

Program traje 130 radnih sati raspoređenih tijekom 6 mjeseci. Časovi se održavaju u prostorijama CPCD-a, ulica Marka Marulića 2/III, 71000 Sarajevo, u poslijepodnevnim satima kako bi obrazovni program bio dostupan i zaposlenim osobama koje žele unaprijediti znanja i vještine. Svaka nastavna jedinica traje 45 minuta, a tijekom jednog dana se izvode najviše četiri jedinice uz dodatne pauze.

Cijena ovog akreditiranog programa je 2,000.00 KM s PDV po osobi. Plaćanje je moguće izvršiti u ratama, a što se definira ugovorom. Pravo je vrijeme da potrebna sredstva za edukaciju svojih zaposlenika planirate u budžetu za 2023. godinu.

Ojačajte vlastite ili kapacitete svog kolektiva, steknite znanja i vještine koje će doprinijeti Vašoj konkurentnosti na vrlo kompetitivnom tržištu rada, naučite kako povlačiti sredstva iz brojnih EU fondova. Primamo prijave za sljedeću generaciju koja počinje s radom na proljeće 2023. godine.

Pišite nam na adresu smart.rc@cpcd.ba i rezervirajte mjesto na vrijeme.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije