Ahmed Kosovac: Od danas uživamo u muzici i na Vilsu

Ahmed Kosovac, vijećnik Naše stranke u Općinskom vijeću Novo Sarajevo, inicirao je suradnju Općine Novo Sarajevo s Vladom Kantona i dovođenje projekta ”Muzika na ulici” na Vilsonovo Šetalište.

”Muzika na ulici” projekt je Vlade Kantona Sarajevo započet 2019. godine, koji se nastavio početkom srpnja ove godine. Sinoć i iduća dva utorka posjetitelji Vilsonovog šetališta mogu slušati mlade muzičare iz sarajevske Srednje muzičke škole. 

Mladi muzičari četiri puta tjedno izvode jednosatne koncerte klasične, pop i jazz muzike ispred Gradske tržnice u ulici Ferhadija. Predstavljaju svoje umijeće na gitari, saksofonu i trubi široj publici što je vrijedan i zanimljiv prilog turističkoj ponudi Sarajeva u ljetnim danima. Sretan sam što će ih ovog i naredna dva utorka od 19 sati imati priliku čuti i šetači na Vilsonovom. Osim što doprinosi kvaliteti turističke posjete Sarajevu, ovaj projekt je vrijedan jer oplemenjuje naš prostor zvukom umjetnički kvalitetnih melodija. U razgovoru sa sugrađanima i sugrađankama shvatio sam da su izuzetno željni ne samo muzike, nego općenito kulture na ulici i smatram ovo djelomičnim, ali izuzetno bitnim zadovoljenjem njihovih želja. Cilj je da u budućnosti muzika na Vilsu bude svakodnevnica i ka tome ćemo ići”, rekao je Kosovac.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije