56 od 135 škola u novu školsku godinu s e-dnevnikom

U školskoj 2022./2023. godini SUMIT eDnevnik će koristiti 56 od 135 škola koje nastavni plan i program izvode na hrvatskom jeziku u Bosni i Hercegovini. Djeca i roditelji 56 škola moći će putem aplikacije vidjeti bitne informacije koje upisuju razrednici i nastavnici u školama, kao što su ocjene, izostanci i druge bilješke. Nastavnicima, razrednicima i ravnateljima je smanjena administracija i omogućen lakši rad i upravljanje školom.

U proteklome tjednu održano je jedanaest radionica na kojima je sudjelovalo više od 700 nastavnika, SUMIT koordinatora i ravnatelja 56 škola koji su odgledali prezentaciju za rad u dnevniku te dali svoje primjedbe i sugestije za kvalitetniji i bolji rad u SUMIT eDnevniku. Podsjećamo, U Hercegbosanskoj županiji u prošloj školskoj godini uspješno su provedeni upisi u srednje škole u potpunosti u elektroničkom obliku, a Srednja ekonomska škola nije koristila dnevnik u fizičkom obliku.

Učenici i roditelji mogu koristiti mobilnu aplikaciju SUMIT eDnevnik putem svojih Android i IOS mobilnih uređaja. Na taj način ostvaruje se brži i jednostavniji pristup podacima u dnevniku. Brzo i jednostavno je moguće izvršiti uvid u raspored, ocjene, izostanke i druge podatke. Planirana su i nove funkcionalnosti kao što su pregled pisanih provjera znanja koje će korisnici moći preuzeti u svoje kalendare. Obavijest o ocjenama roditeljima dolazi s odmakom od 48 sati. Učenici se u aplikaciju prijavljuju korištenjem elektroničkog identiteta u sustavu eduID, dok roditelji pristupne podatke mogu dobiti od razrednika ili školskog koordinatora.

eDnevnik je aplikacija razvijena u IT centru Sveučilišta u Mostaru u suradnji s koordinacijom ministara obrazovanja Hrvatskog narodnog sabora i to, Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, Ministarstvo prosvjete, znanosti kulture i sporta Županije Posavske, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Županije Središnja Bosna te Zavoda za odgoj i obrazovanje ŽZH i HBŽ. Uvođenje eDnevnika dio je procesa digitalne transformacije obrazovanja u školama u kojima se nastavni plan i program izvodi na hrvatskom jeziku. Proces je počeo 2017. godine, a ubrzan je u vrijeme pandemije COVID-19., uvođenjem elektroničkog identiteta u eduID sustavu i SUMIT Matice u kojoj se obrađuju osobni podaci učenika i nastavnika te izdaju svjedodžbe.

eDnevnik radionice
DatumŽupanijaMjesto
ponedjeljak 29.8.ZapadnohercegovačkaPrva osnovna škola Široki Brijeg
utorak 30.8.Središnja BosnaOsnovna škola Novi Travnik
srijeda 31.8.PosavskaJU Centar za kulturu Odžak
PosavskaAmfiteatar Školski centar fra Martin Nedić Orašje
četvrtak 1.9.HercegbosanskaSrednja škola Tin Ujević Glamoč
HercegbosanskaOsnovna škola fra Lovro Karaula Livno
ZapadnohercegovačkaOsnovna škola Ruđera Boškovića Grude
ZapadnohercegovačkaOsnovna škola Ivane Brlić Mažuranić  Ljubuški
petak 2.9.ZapadnohercegovačkaOsnovna škola Ante Brune Bušića Rakitno
HercegbosanskaOsnovna škola fra Miroslava Džaje Kupres
HercegbosanskaSrednja škola Kupres

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije