“Los Rosales” Mostar dobiva mini bus i prostoriju za radionice i edukaciju

JU Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama “Los Rosales” Mostar svakim danom nastoji razvijati spektar svojih usluga koje su potrebne djeci za njihov bolji rast i razvoj.

U okviru implementacije Interreg IPA projekta „Inclusive play“  prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014 – 2020. Centar je uspio dograditi novu prostoriju koja će se koristiti da u ugodnom ambijentu korisnicima omogućimo pružanje raznih terapija, kao i održavanja raznih radionica i edukacija (relax kids i dr). Centar je također u okviru navedenog projekta, a uz sufinanciranje Grada Mostara, nabavio novi školski mini bus za prijevoz učenika/korisnika Centra.

Svečano otvaranje sobe kao i preuzimanje novog mini busa bit će upriličeno u ponedjeljak 3. travnja s početkom u 11:00 sati u Centru “Los Rosales”, Južni logor b.b., Mostar.

Istog dana također s početkom u 11:00 sati u Centru će u sklopu obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu 2. travnja talijanska fondacija Don Carlo Gnocchi u partnerstvu s tvrtkom Violeta u sklopu kampanje podizanja svijesti o autizmu, održati kratko predavanje i radionica za djecu uzrasta II i III razreda osnovnih škola iz Mostara na temu svjesnosti o autizmu, te promocija slikovnice koju je dizajnirala Paula Tomić, majka dječaka sa autizmom. Krajnji cilj ove kampanje je da se iz različitih gradova koji budu uključeni u projekat (Široki Brijeg, Mostar, Sarajevo, Zenica, Travnik, Banja Luka, Bihać i Tuzla) u isto vrijeme i  na isti datum pošalje ista poruka o važnosti obrazovanja te podizanje svijesti kod djece i omladine o autizmu. 

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije